Ochtendje Denver en de eerste mijlen in de camper - Reisverslag uit Cheyenne, Verenigde Staten van Priscilla - WaarBenJij.nu Ochtendje Denver en de eerste mijlen in de camper - Reisverslag uit Cheyenne, Verenigde Staten van Priscilla - WaarBenJij.nu

Ochtendje Denver en de eerste mijlen in de camper

Blijf op de hoogte en volg Priscilla

17 Juni 2016 | Verenigde Staten, Cheyenne

De nacht was niet verkeerd voor een eerste nacht. Lucas werd om 3 uur even wakker voor een schone luier en een slok water en sliep toen weer heerlijk verder. Wij waren smorgens zelfs eerder wakker en moesten op ons slaapkopje wachten. Wel een erg vroege start met zn allen, lekker ontbeten in het hotel (weer even wennen al die vette en zoete spullen bij het ontbijt) en daarna uitgevogeld hoe we met OV in het centrum van Denver kunnen komen. 3 maanden geleden is er een nieuwe spoorlijn geopend aan deze kant van de stad, dus er is nu een rechtstreekse verbinding naar het centrum (ook voor 9 dollar naar de luchthaven trouwens, hadden we eerder moeten weten). We wandelen naar het station in de hitte, en als Lucas net lekker in slaap dommelt zit hij ineens tegen het plafond van de kinderwagen door een toeterende trein. Later blijkt dat er een seinstoring is waardoor ze bij iedere spoorwegovergang toeteren, en waardoor we ruim drie kwartier onderweg zijn naar het centrum in plaats van een kwartiertje. In het centrum aangekomen hebben we trek dus besluiten we een pitstop te doen bij een muffin tentje wat er wel smakelijk uit ziet. Daarna kunnen we er tegenaan en pakken we de gratis shuttlebus naar het State Capitol. Mooi gebouw in een erg mooi en rustig park, ook het City & County Building mag er wezen. Bij het State Capitol beklimmen we mét kinderwagen de traptreden en bevinden we ons exact op één mijl hoogte (Denver wordt ook wel de mile high city genoemd). Na wreed in zijn slaap gestoord te zijn door de treinen is Lucas eindelijk weer in slaap gekukeld, we besluiten daarom om te been terug te gaan ipv met de bus. Wat een onwijs leuke stad is Denver! Heel relaxed, met mensen die midden in de straat op gek geverfde piano's spelen, een potje schaken, overal terrasjes, hypermoderne wolkenkrabbers met hele oude kerktorentjes ertussen. En in LoDo oude pakhuizen en en onwijs leuke geveltjes. We worden helemaal blij van het sfeertje hier! We gaan ook nog een oude bookstore binnen, waarvan ik min of meer verwacht dat de binnenkant gewoon een moderne donner is ofzo. Integendeel, vol oude houten boekenkasten, grote fateuils, en zo'n kinderboekenhoek waar in voorgelezen wordt, net als in de films.
Rond half 2 houden we het voor gezien en gaan we terug richting hotel omdat we om 3 uur de camper op moeten halen. De terugreis gaat lekker vlot. Het lukt niet om via Uber een taxi te regelen die groot genoeg is voor al onze bagage dus de receptioniste belt even voor ons. Het is flink druk op de weg (vrijdagmiddagspits schijnt hier al om 2 uur te beginnen), dus we komen een beetje laat aan bij Cruise America. We zijn meteen aan de beurt en na een stoomcursus camper rijden we om half 5 het terrein af met ons bakbeest. Op naar Cheyenne, de eerste stop op onze route voor een overnachting, waarmee we tevens Colorado achter ons laten en door gaan naar Wyoming. Het is trouwens nog wel een beetje wennen rijden in zo'n grote camper, vooral lastig om hem rechtdoor te laten rijden binnen de lijntjes.
We moeten ook nog wat boodschapjes doen en zijn door het late vertrek een beetje achter op schema. We komen hierdoor pas laat aan bij de camping waar we willen overnachten en deze blijkt vol te zijn. Echt balen want we weten niet waar we dan wel terecht kunnen en we willen ons ventje echt in bed gaan leggen. Bij de volgende camping die we gokken is al niemand meer aanwezig bij de receptie, we spotten een lege plek en besluiten hier maar gewoon te gaan staan want we hebben geen zin om nog verder door te rijden. We zijn moe, dus ruimen snel alle spullen uit de koffers op en duiken lekker het bed in!